Teknoloji
Sosyal Medya Fenomenleri Reklam Ücretleri 2022
2 yıl önce yazıldı. | Okuma süresi: 3 dk.

Bu sıralar şahsıma çok sorulan bir soru olan sosyal medya fenomenleri ne kadar kazanır konusuna dilim döndüğünce cevap vermek istiyorum.

Öncelikle sosyal medyaların hayatımızda ciddi yer edinmeye başladığı dönemlerin sonrasında ortaya yeni bir meslek çıktı. Aslında ortaya çıktığında insanlar "bu ne ya" bir tepki gösterse de, günümüzede sosyal medya fenomeni olmak diye bir olgu var.

Sosyal medya fenomenleri büyük sosyal medya platformlarında ciddi takipçi sayılarına ulaşmış kişiler oluyor. Bir kişinin fenomen olabilmesi için hesabının neredeyse 100 bin kişi tarafından takip ediliyor olması gerekmektedir.

Bu açıdan ciddi bir kitleye hitap bu kişiler, popüler olsa da tabi ki bir film yıldızı, model, siyasetçi kadar olamazlar.

Sonuç olarak bu kişiler genç, orta yaşlı, cidden yaşlı gibi her kategoriden her çeşit insandan oluşabilir.

Şimdi gelelim bu mesleği yapanlar nereden para kazanıyor?

1) Reklam

Tabiki bu kadar kullanıcıya sahipseniz sayfanızda profilinizde reklam yapabilirsiniz. İşte kimi zaman bir zayıflama ilacı kimi zaman bir kitap ile post ve story başı 250 tl ile 100 bin tl arasında değişen ücretlere çalışabilirsiniz.

Tabiki de bu fiyatı yine sizin takipçileriniz ve hesabınızda etkileşimleri belirliyor.

2) Ürün satışı veya sayfa yönlendirme

Bazı fenomenler ise reklam yerine direk ürün satışına veya verdikleri linklerdeki komisyonlara yöneliyor. Bu durum da her ne kadar reklam gibi görünse de, çok farklı. Trendyol olsun, Yemeksepeti olsun bu tür alanlarda insanlara ciddi komisyonlar bırakıyor.

Veya danla biliç gibi fenomenler kendi sayfalarında satış yapabiliyor. (Sanırım sonradan vazgeçti, zor geldi :))

3) Ajanslar iel işbirliği

Bunu ise genellikle politik tweet veya politik paylaşımlar yapan fenomenlerde görüyoruz. Ajansın elinde tüm hesaplardan bazı mesajlar pomplanıp hükümet devirmeye falan çalışıyorlar.

4)Çekiliş Yapma

Bu çekiliş olayları sayesinde bazı firma veya ünlü hesaplarını büyütmeye çalışıyorlar. Fenomenler kitlelerini buralara yönlendirip 1 k (bin kişi) başı para alıyorlar

Görüldüğü gibi fenomenlerin gelir kapıları bu şekilde, tabi bunun dışında şarkı, film, kitap yazma gibi zor işlere giren fenomenler de oluyor. Ama cidden zor olduğundan bunu az görebiliyoruz. (Aykut gibi...)


Page generated in 0.1014 seconds.
3.141.0.61