Genel
E-ticaret Sitelerinde Yapılan En Büyük Seo Hataları
4 yıl önce yazıldı. | Okuma süresi: 4 dk.

Seo hataları konusunda yazmaya devam edeyim diyorum. Biraz daha detaylı bilgi verelim de yanlışlarınızı görün.

Öncelikle alışveriş siteleri genel olarak adwords ve sosyal medya üzerindeki reklamlardan müşteriler bulur. Ama sitenize seo üzerine geliştirmeler yaparsanız bu tür ödemeler yapmadan müşteriler edinebilirsiniz.

Seo ile müşteri edinebilmek için öncelikle kullandığınız yazılımlardaki bazı hataları gidermeniz gerekiyor.

Bu hataları giderebilmek için mutlaka hazır olmayan yazılımlar kullanmalısınız. Bu anlattıklarım hazır paket halinde satılan eticaret yazılımları için değildir. Çünkü bu tür paket yazılımlarında kodlama üzerinde güncelleme şansınız bulunmamaktadır.

Eğer size bir hepsiburada, bir gittigidiyor veya n11 değilseniz bu yaptıklarımı uygularsanız gerçekten sitenizin seo anlamında güçlendiğini görürsünüz.

Peki neler yapmalısınız?

1- Arama sayfalarında sınırsız bir şekilde. dönen sayfaları yok etmelisiniz. Yani search yapılan sayfalardan binlerce sonuç oluşmamalı. Bunu şöyle sağlayabilirsiniz. Arama sayfanızı post şeklinde gönderin. Böylelikle sadece bir search sayfanız olur ve aramada gönderilen postlar ile sonuçlar karşınıza çıkar. Öteki türlü get ile gönderilen arama sayfaları binlerce hatta onbinlerce sayfa gibi görünür. Bu google'un gözünde spamdir. Şimdi size bir örnek gösteriyorum.

Yanlış yöntem : https://www.hepsiburada.com/ara?q=iphone

Hepsiburada Google'a büyük reklamlar verdiği için otomatik olarak spam almıyor. Onları manuel olarak işaretliyorlar. Ama siz bu şekilde açık sayfalar yaparsanız (get metodu ile) spam cezası alırsınız.

Olmayan arama sayfalarında kendinize özel 404 (hata) sayfası ile bulamadık gibi bir mesaj gösterin.

2- Bunun dışında sayfanın altında aramada görünsün diye yazılar göstermeyin. Mutlaka her sayfanıza unique (benzersiz) yazılar olsun. İllaki bir yerlerinde.

Mesela yanlış örnek : https://www.akakce.com/ sitesinin alt kısmı. Bunu siz yapmayın.

3- Kategori, alt kategori, vb tüm sayfalarınızın bir kısmında değişen yazılar kullanının, bunlar her ürüne göre otomatik oluşmasın.
"x ürünü x katagorisinde bulunmaktadır" gibi kalıplar kullanmayın.


4- Aynı durumu description meta tagında da yapmayın. Wordpress (Woocommerce) sitelerinde bunlar çok kullanılır. Bu tamamen yanlıştır. Google algortiması regex ile bunu yakalar.

5- Sitenizdeki tüm sayfaları google chrome ve benzer bir tarayıcının geliştirici araçları konsol kısmından test edin. Buradaki hataların (kırmızı olanlar) tamamını onarın. Sarıların çözümü yoksa durabilir.

6- Sitenizi mobil tarayıcılarda (yine tarayıcı olabilir) test edin. Konsoldan hatalara bir bakın.

Bunların yaptıktan sonra seo'da yükselme durumunuz çok değişecektir. Benden tavsiye.


Page generated in 0.0479 seconds.
3.144.212.145